Polykemis hållbarhetsexperter för polymera material föreläser regelbundet kring den vetenskapliga undersökning som visar kunder hur de kan minska sitt koldioxidavtryck.
För att ytterligare säkerställa objektiviteten i studien och den information som vi delger våra kunder valde vi att få en tredjepartscertifiering och validering utförd.
– Komplexiteten av utförandet i en livscykelanalys (LCA) är stor och resultaten bygger på de antaganden som har gjorts. Med denna tredjepartscertifiering kan vi säkerställa att vi har tänkt rätt, förklarar Henrik Palokangas.
Tredjepartscertifieringen genomfördes av ESU-Services, kompetenscenter för LCA-programvara Sima Pro i Schweiz, Tyskland, Österrike och Lichtenstein. Utdraget från deras slutsats nedan bekräftar tydligt Polykemi Groups metodik.
“LCA:s avgränsningar är klart definierade. Metoderna som används är vetenskapligt och tekniskt relevanta, underliggande data är realistiska och konkreta i avseende begränsningar av studien. Rapporten är komplett, strukturerad och överskådlig. Slutsatser och rekommendationer är baserade på resultaten av analyserna och följer kravställningen enligt ISO 14040 och 14044”.
– Resultatet bekräftar att de avgränsningar och antaganden som vi har gjort ger en rättvis bild av materialens klimatpåverkan, säger Henrik Palokangas.
– Trovärdigheten är viktig för oss. Våra kunder och samarbetspartners ska veta att när de arbetar med Polykemi Group kan de känna ett förtroende för det vi säger.
– Tack vare Polykemi Groups gedigna kunskaper kring både nyvarubaserade plastcompounds och högkvalitativa återvunna material kan vi skapa material som är optimerade för klimat, egenskaper och kostnader. Det är tre parametrar som går hand i hand när de används på rätt sätt, säger Henrik Palokangas.